Erkeğim Dikiş Dikerim, Kızım Tamir Ederim eTwinning Projesi

"Erkeğim Dikiş Dikerim, Kızım Tamir Ederim" eTwinning Projesi

Meltem İÇTEN AYDIN

Amaç

Okul öncesi eğitim alanında yapılan birçok araştırmaya ve sınıflarımızdaki gözlemlerimize dayanarak; toplumsal cinsiyet ayrımının oyuncak, renk ve arkadaş seçiminde öğrencilerin üzerinde etkili olduğunu söyleyebiliriz. Kişilerin toplumsal cinsiyet kalıp yargılarını daha çocukluklarında ailelerinden aldıkları ve bir sonraki nesillere aktardıkları araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bizler de proje ortakları olarak bu toplumsal sorunumuza biraz da olsa çözüm olmayı amaçlayarak bu projeyi hayata geçirdik.
       Projemiz; okulöncesi çağı çocuklarımızda kadın/erkek cinsiyet özelliklerine ilişkin kalıp yargılarını değiştirerek günlük yaşam becerilerinde, insan ilişkilerinde, oyuncak/renk/arkadaş seçimlerinde, meslek seçimlerinde vb cinsiyetin belirleyici olmadığının farkına varmalarını sağlamayı amaçlamaktadır

Güvenli İnternet Günü Etkinliği 06-06-2021
 Logo Çalışmamız 06-06-2021
Ailece Mutfaktayız.
Afiş Çalışmam 06-06-2021
 Dikiş Etkinliğimiz

Tamir Etkinliğimiz
 Gündelik işlerde yardım

Öğrencilerimle canlı derste yaptığımız eski çoraplarımızdan yeni bebeklerimiz.

Önce hazırladık sonra sıraladık

07-06-2021

Futbolun kızı erkeği olmaz... ;)

Öğrencilerim evlerinde bahçelerinde futbolun kızı erkeği olmaz dediler toplarla şut çektiler.

07-06-2021
 Resmi futbol oynayan kızlar olan yap-boz oyunu ile öğrencilerimde farkındalık sağladık.  07-06-2021

Piknikler eğlenceledir. Aileleri bir araya getirir. Beraberlik demektir işbirliği ve yardımlaşmayı gerektirir.

Yayın: 06.06.2021 - Güncelleme: 20.01.2023 16:42 - Görüntülenme: 186